Ramoya´s Felix, 5 år från Örnsköldsvik

“Felix fick som många andra hundar tyvärr torrfoder tidigare. Fick lura i honom maten genom att lägga i annat för att få honom att äta. Bytte foder många gånger för att hitta ett foder han ville äta och må bra av, utan någon som helst framgång. Han var konstant dålig i magen oavsett vilket torrfoder han än fick. Fick genom en vän på Gotland vetskap och möjlighet att prova Nordics färskfoder. Felix blev helt bra i magen på endast någon dag, fick blank fin päls, fina trampdynor – och han fullkomligt älskar sin mat! I början sov han nedanför diskbänken när maten låg för upptining över natten.

Felix är aktiv på många sätt, han tjänstgör för polisen och NVR som eftersökshund på trafikskadat vilt, där vi även har målet att ta en Championat. Felix har även varit med på älgjakt där han har spårat älg. Men han är tränad att gå på alla typer av spår. Han är utbildad i avancerat specialsök på Hundcampus med inriktning Narkotika och tränar även IGP med målet att tävla i de tre momenten spår, lydnad och skydd. Felix har förmånen att få träna i flera grupper med de bästa ekipagen och figuranter där många har tävlat i SM, NM och VM, vilket gör att han har de bästa förutsättningarna att utvecklas och gå vidare. Han är mycket motiverad och lär sig fort. Felix älskar att jobba, spår och IGP-träningen är utan tvekan det bästa Felix vet, ja, förutom sin mat då.

Felix är ofta med på olika strapatser och äventyr, att han äter färskfoder har aldrig varit något problem utan vi har ganska lätt hittat olika lösningar, bland annat med Nordics torkade burgare som han ibland också får som förstärkning när han jobbar. Han har bland annat varit med på fjällvandringar, överlevnadsutbildning på fjället, följt med sin matte på militärtjänstgöringar och semestrar på olika platser året runt…

Att Felix mår bra är ett resultat av att han får bra näringsrik mat som ger honom det han behöver för att prestera, utvecklas och hålla sig frisk. För att få ner Felix i vikt har vi gått från Nordic Bas till Light och på ca 4 veckor har han gått ner drygt 4 kg och mår mycket bra. Kommer sedan ge honom bas/Light för att hålla vikten.”

Se fler kundberättelser

Åsa & Jaktcockrarna

Hundarna får förutom nödvändig energi även friska magar och kritvita tänder trots att jag måste erkänna att jag aldrig borstat en tand…

[...]